Panelvágási és falvágási tudnivalók

Életterünk bővítése, panellakásunkban való nagyobb hely megoldása és kialakítása közérzetünkre kiváltképp pozitív hatással van, hisz a nagyobb élettér relaxálóbb, nyugtatóbb, szabadabb érzést biztosít a mai rohanó világban. Ezért nem is meglepő, hogy sokan gondolkoznak azon, és szánják rá magukat arra, hogy a szűk panellakásokat bővítsék, nagyobbé tegyék, illetve hogy e téren nagyobb élet teret biztosítsanak maguknak. Természetesen nem lehet akárhogy nekikezdeni a falvágásnak, az alakítgatásnak, a panelfal bontásának, hisz egyes meggondolatlanságok életveszélyes helyzeteket eredményezhetnek. Épp ezért tudjuk mi ajánlani a több évre támaszkodó szakismereti tudásunkkal átitatott tanácsainkat, statikai elemzéseinket, majd príma megoldásainkat. Ha ez megvan, és közös megegyezés alapján közös nevezőre jutottunk az ügyféllel, akkor már kezdődhet is a biztonságos munkálat, melyet gyorsan és precízek végzünk. Abban az esetben, ha panellakást szeretné vásárolni, de az alaprajzon feltüntetett és megfigyelhető tervezés nem kedvez Önnek, illetve nem tudja, hogy az Ön által megálmodott módosítások elvégezhetőek-e, akkor is nyugodt szívvel fordulhat hozzánk, hisz modern eszközeink segítségével, a gyémánttechnológiával bármit meg tudunk oldani gyorsan, könnyen, és a lehető legjobb áron.

Bármely panellakás módosítása esetén elengedhetetlen tudni azt, hogy ezek az épületek teljesen másképp épültek a hagyományos szerkezetektől, hisz a falpanelok általában tizenöt centiméter vastagak, a válaszfalak pedig hat, maximum pedig nyolc centiméter vastagsággal rendelkeznek. Az épületek magassága miatt számításba kell venni a vízszintes szélerőt is, hisz az esetleges vágások elhelyezkedését, de méretét is ez befolyásolja a legjobban, illetve a függőleges erőket többféle módon is ki lehet váltani. Épp ezért a mi segítségünket igénybe véve olyan tanáccsal tudunk szolgálni, ahol számításba vesszük a vízszintes és a függőleges erőket, statikus építésügyi szakértőnk e téren minőségi, és minden tekintetben biztonságos megoldást tud garantálni, és ha az Ön elképzelése műszakilag kivitelezhető, és a szükséges engedélyek is megvannak, már kezdődhet is a panelfal vágása, az Ön igényeit maximálisa kielégítő lakásátalakítás. Szakértőink segítségével a felmérési terven kívül statikus szakértő véleményével is hozzájárulunk a tökéletes végeredményhez. Ezek gyors és perfekt lebonyolítása után kezdődhetnek is a munkálatok, melyek során nem csak biztonságot, de minőséget és precizitást is garantálni tudunk. Kezdetnek nekikezdhetünk a válaszfalaknak, amelyek probléma nélkül kivehetőek, ugyanis nem része a tartószerkezetnek, hisz általában nem is érintkeznek, nincsenek kapcsolatban a tartószerkezettel. A nem jelentős és kisebb terhelésű falszakaszoktól kiváltás nélkül is meg lehet szabadulni, ám ehhez ismét szükség van szakértőnk véleményére és elemzésére, amit természetesen garantálni tudunk. Ezek után pedig áthidalóval oldjuk meg a nagyobb vágásokat, amelyeknek adott esetben a feltámaszkodásoknál láberősítéseket is kell készíteni. Eközben természetesen egyeztetünk Önnel, és a komolyabb változásokat illetően is biztonságos megoldásokat kínálunk.

Az elmúlt évek során nagy tapasztalatra tettünk szert, illetve szaktudásunk és tökéletes megoldásaink minden egyes munka után még pontosabbak, és még összetettebbek lettek. Ennek köszönhetően minden egyes egyedi panellakásnál rendelkezünk olyan kivitelezési tervekkel, amelyek a tökéletes végeredményt garantálni tudják speciális eszközeink és korszerű gépeink miatt, és természetesen szakképzett és kifogástalanul hatékony, profi munkásaink révén. Minden egyes munkánkra több éves, hosszú távú garanciát is vállalunk, így teljesen egyértelmű, hogy cégünk esetében garantált a felső kategóriás kivitelezés.