Mi is az a falvágás?

A falvágás során egy régi, nem kívánt vagy csak egy egyszerűen megunt falat távolítunk el, hogy így nagyobb térhez jussunk lakásunkban, vagy esetleg egy-egy ajtó vagy ablak helyét szeretnénk tágítani kicserélésük előtt.

Aki falvágással foglalkozik, annak a betonvágás, betonfúrás vagy a falfúrás fogalma sem lehet idegen. Általában egyik tevékenység megelőzi a másikat, így hát fontos, hogy olyan szakemberre bízzuk a feladatot, aki a megfelelő szaktudással és szakképesítéssel, valamint a legjobb felszereléssel rendelkezik. Az sem elhanyagolandó, hogy a panelfal vágáshoz, vagy egyéb műveletekhez, mely kapcsolódik a falkivágáshoz szükséges egy statikus tanácsát is kikérni.

A statikus tervei alapján készülnek el a munkálatok, aki korábbi felmérések és mérlegelések után elkészíti a tervet a biztonságos munkafolyamat érdekében. Vannak esetek, amikor bizonyos falak vágása vagy fúrása közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek gondoljuk.  Például megtörténhet, hogy egy főfal lebontásához engedélyre van szükség. Egy főfal felismerése és bekategorizálása pedig természetesen szaktudást igényel, hiszen egy bizonyos mennyiséget meghaladó fal vastagsága (cm-ben) miatt a fal már főfalnak van nyilvánítva.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a tégla vágása, a panelvágás vagy a fal- és betonfúrás nagy zajjal, de főként nagy szeméttel jár. Ez régen talán még lehetett kifogás a falvágás alkalmazására, de most már semmiképpen sem! Egy komoly és színvonalas csapat ugyanis a legjobb és legújabb technikával dolgozik. Ezt nevezik gyémánt-technikának.

A gyémánttechnológia által profi gépek segítségével mennek végbe a munkálatok, legyen szó falvágásról vagy betonvágásról. Történhet sínvágással vagy kézi vágással, sőt még gyémántköteles vágással is, a munka teljes mértékben pontosan kivitelezett és rezgésmentes folyamat lesz. A fúrások által keletkezett sitt sem a panel tulajdonosának a problémája. Természetesen ez is a munkálatokhoz tartozik, így hát a sittek elhordása is a mi dolgunk. Akármiről is legyen szó, a feldarabolt részeket szállíthatóvá tesszük. Elsősorban lifttel szállítjuk ki a lakásból, ami egy körülbelül 65 cm széles és 1 m magas férőhelyű teret jelent. Ha nincs lift, akkor lépcsőjáró molnárkocsival szállítjuk el a törmeléket.

Most megfordulhat a fejünkben, hogy attól, amiért a sitt el lesz szállítva, lakásunk még mindig poros, szemetes, törmelékes lesz, arról nem is beszélve, hogy azt sem tudjuk ilyenkor, hogy mely értéktárgyainkat vigyük ki, takarjuk le vagy dobozoljuk el. Ettől sem kell félni, hiszen a mi csapatunk a munkaterületet leválasztja a többi tértől. Ha tegyük fel, egy nagyszobáról van szó, akkor a mennyezettől a padlóig függönyszerűen lefóliázzuk a teret, hogy a por ne szálljon át.

Ha betonvágásról vagy betonfúrásról van szó, akkor is a legjobb eszközök állnak rendelkezésünkre. Tudjuk, hogy a beton csak rövid ideg formázható és alakítható, minekutána megszilárdul és az áttörése szinte lehetetlen.  Cégünk azonban profi betonvágást és betonfúrást is biztosít, a legjobb gyémánttechnológiával kivitelezve. Rezgésmentes és pormentes munkafolyamat garantált ebben az esetben is.

Telephelyünk Budapesten van, így hát akármelyik településről is legyen szó, könnyen és hamar eljutunk akár a fontos és sürgős munkák hívására is a fővárosból. Vállalunk tehát panelfal vágást,  betonvágást, betonfúrást, falfúrást, továbbá tégla vágását, nyílások készítését és egyéb hasonló munkákat a legújabb technológiával. Ha tehát panelvágáson gondolkodik, de nem tudja, kire bízza a munkát úgy, hogy gyorsan és minőségin legyen elvégezve, továbbá a szomszédokat se zavarja a zajjal és a porral, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen árajánlatot és a jó munkavégzés teljes mértékben garantált.