Falvágásról mindent – vagy semmit

Mielőtt belevágunk egy olyan műveletbe, ami akármilyen változtatást hajt végre a lakásunkon, legyen szó egy kisebb nyílás bővítéséről vagy akár egy egész fal kivágásáról, fontos, hogy minden egyes tudnivalóval szembesüljünk. Konzultáljunk szakemberrel, aki először megvizsgálja a munkaterületet, osztályozza a falakat és mindegyik fal esetén meghatározza, hogy milyen műveletek, eljárások által lehet elvégezni a munkát.

Fontos egy jó statikus tanácsa, hiszen nélküle mondhatjuk, hogy el sem kezdhetjük a munkát. A mi statikusunk az egyik legszakképzettebb ember, akinek a tervei szerint haladunk a munkavégzéssel, nem térünk el tőle, hiszen pontos felmérések alapján állította fel azokat. Különböző építkezési engedélyek terveihez készít statikai véleményeket, melyek elengedhetetlenek. Továbbá az épület állapotának felmérése, felújítása és különböző, más felmérések végzése is a statikusunk dolga. Olyan helyzetek is vannak, amikor lakásvásárlás előtt is kikérnek egy statikus tervezői véleményt.

Szeretné tudni, hogy pontosabban hogyan is zajlik egy statikus munkája, és milyen folyamatokat kell elvégeznie, mielőtt jóváhagy egy tervet?

Miután felállítja a statikai modellt, ellenőrzi, majd egy statikai programmal kiszámítja a modellt. Az így kapott eredményt úgyszintén megvizsgálja, mivel csak többszörös ellenőrzés után lehet jóváhagyni a biztonságos munkálatok lefolyása érdekében. Ezek a műveletek természetes más részletterveket kívánnak még, ez azonban egy bonyolult művelet, hiszen sok esetben újra és újra át kell vizsgálni az eredeti statikai modellt.
A statikus dolga még, falvágás esetén az, hogy megállapítsa a falak fajtáját, ugyanis vannak esetek, amikor bizonyos falak vágása vagy fúrása közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek az tűnik. Szembesülhetünk például azzal, hogy egy főfal lebontásához először engedély után kell járni. Egy főfal felismerése és osztályozása pedig természetesen szaktudást igényel, hiszen egy bizonyos mennyiséget meghaladó fal, a vastagsága (cm-ben) miatt már főfalnak van nyilvánítva.

Ha tehát belevágunk a panelvágásba, mindenképpen szerezzünk be egy jó statikust. A mi cégünk a legjobb csapattal végzi a munkákat, ami természetesen egy jó statikust is tartalmaz panelvágás, betonfúrás vagy betonvágás, de még falfúrás esetére is készen állva. A fal anyaga lehet beton, tégla, ytong, vagy akár kőfal. A fal vastagsága 10 cm-től több méterig is terjedhet, és ilyenkor fontos a statikus véleménye. Ha egy épületet szeretnénk mondjuk átalakítani, akkor gyakran szükséges egy új nyílás tágítása, nagyobb ablakok vagy ajtók érdekében.

Ilyen munkálatok nagy zajjal járhatnak, és sok porral, hogy ha saját magunk próbáljuk elvégezni, vagy nem a megfelelő emberekkel elvégeztetni. Egy olyan cég, amelyik lépést tart a korral és a legjobb felszereléssel rendelkezik Budapesten, nem okoz felfordulást a munkálatok után. A mára már közismertté vált gyémánttechnológia jelentősen megkönnyíti a panelfal vágás menetét.

Lássuk bővebben, mi is ez a gyémánttechnológia?

Ennek az új technikának a lényege az, hogy rezgésmentesen elvághassuk vele a vasbetont, téglát vagy a követ. Előnyei közé sorolhatjuk, hogy rezgésmentes, pormentes és zajmentes munkálatokat biztosít. Pontos és sima felületeket biztosít, és nagyon sok esetben nem is használhatunk mást, mint a gyémánttechnológiát.

Láthatták tehát, hogy mennyi alapműveletet igényel a falvágás, mennyi ember jóváhagyása és felmérése szükséges egy biztonságos falvágás vagy betonvágás elvégzéséhez, és hogy mennyi előnnyel jár a gyémánttechnológia. Aki tehát panelvágást tervez, az mindenképpen gondolja át jól, és keresse fel a legjobb csapatot, akik zajmentesen, pormentesen és gyorsan végzik el a munkákat.