A falvágás témakörének kulcsszavai

Akinek még idegen lenne a falvágás, panelvágás, falfúrás, betonfúrás és betonvágás fogalma, most bővebben kifejtjük mindazt, ami a panelfal vágása témakörébe tartozik. Legyen szó egy egyszerűbb műveletről, vagy egy teljes fal kivágásáról, minden munkálat pontos ismereteket igényel.

Falvágás, panelvágás: az a folyamat, amely során egy régi, nem kívánt, vagy esetleg egy haszontalan faltól szeretnénk megválni. Ezt különböző gépekkel végzik, manapság már a legjobb berendezéseket használva. Falvágásról beszélünk akkor is, ha nem feltétlenül egy egész falat szeretnénk kivágni, hanem esetleg nagyobb ajtókat vagy ablakokat akarunk a lakásunkba, és ennek érdekében bővíteni szeretnénk a nyílásokat a falban.

Betonvágás: vasbeton vagy beton esetén is a legprofibb gépekkel vágjuk el a betont, rezgésmentesen és pormentesen. Ezt a gyémánt-technika elterjedésének köszönhetjük, ami a mi csapatunk körében is alapvető munkaeszköz.

Falfúrás, betonfúrás: amikor szeretnénk egy vezetéket, egy kábelt a falba, vagy a falon át vezetni, akkor a falfúrás szakértőihez kell fordulnunk. A falfúrást általában állványos fúrógéppel 1 méternél kisebb átmérőig vízhűtéssel végezzük, tégla, ytong falazat esetén pedig szárazon is elvégezhetjük. Kisebb átmérőnél pedig akár állvány nélkül, kézi elektromos géppel is fúrhatunk. Gyakran a falvágást maga a falfúrás művelete előzi meg.

Statikus: egy statikus tanácsa és terve nélkül el sem kezdődhetnek a fent említett műveletek. A statikus építési engedélyt kér, ha szükséges, felméri, hogy milyen kritériumok alapján osztályoz be bizonyos falakat és milyen műveletek, eszközök szükségesek a munkálatok elvégzéséhez. A statikus tervétől nem térünk el, hiszen alapos műveletek és számítások által lett elkészítve, amely alapfontosságú a panelvágáshoz hasonló műveletek során.

Gyémánttechnológia: ez a modern technológia lehetővé teszi, hogy gyémánt szerszámokkal, rezgés és pormentesen elvágjuk a vasbetont, betont vagy téglát. A hagyományos műveletekkel ellentétben pontos és sima felületeket nyerhetünk ezzel a technológiával, ráadásul gyorsabban tudjuk végezni a munkát. Az is fontos szempont, hogy pormentesen történnek a falvágások, így nem kell a takarítás rossz gondolatával küzdenünk. Használható száraz és vizes vágás esetén egyaránt.

Néhány információ arról, hogy miként dolgozunk és mit ajánlj a cégünk:

Mivel Budapesten tartózkodunk, ezért akármikor elérhetünk akármilyen helyiségbe, ha esetleg sürgősségi munkálatokról lenne szó. Komoly és szakképzett csapatunk készen áll minden munkára. A munkáinkat a statikus tervei alapján végezzük, ezektől nem térünk el, így hát garantált a biztonságos munkavégzés és végeredmény. Fontos még tudni, hogy a keletkezett sittek miatt is vállaljuk a felelősséget: panellakásban az átadó vagy ajtó vágásánál az ajtókat daraboljuk falvágógéppel szállítható darabokra úgy, hogy beférjen egy kb 65cm széles és kb 1m magas liftbe. Lift hiánya esetén is lépcsőjáró molnárkocsival visszük le a faldarabokat, így hát láthatják, hogy minden esetre fel vagyunk készülve.

Megfordulhat a fejükben az is, hogy milyen rendetlenséggel kell elszámolniuk a munkálataink során. Nos, mi úgy dolgozunk, hogy a munkaterületet egy fóliával elválasztjuk a panel többi részétől, így nem porosodik a többi térség, és azon sem kell gondolkodnia, hogy miket kell ideiglenesen kipakolni a lakásából.

Miután már többet tud a falvágásról és egyéb műveletekről, nyugodtabban elkezdhet egy ilyen munkálatot, hiszen láthatja: az új technológia segítségével a zajos és poros falvágás már a múlté.